stránky základní organizace chovatelů Zdice

Úspěch v Zaječově

08.11.2016 10:44

Zdičtí chovatelé uspěli na okresní výstavě

Poslední zářijový víkend se konala okresní výstava drobného zvířectva v Zaječově (Horní Kvani) zdičtí chovatelé se jí účastnili ve velkém počtu s počtem zvířat, který byl přivezen na několika valnících. Dosaženo bylo znamenitých výsledků. Vedle celé řady drobných cen se Jaroslavu Mázdrovi podařilo vyhrát pohár za nejlepší kolekci králíků se svými Vídeňskými černými. Mladá chovatelka Lenka Hříbalová vyhrála tentýž pohár v kategorii mladých chovatelů s kolekcí králíků Hermelínů červenookých a její bratr David Hříbal vyhrál tutéž cenu, ale v holubech se svými Moravské pštrosy.

Tentýž víkend se konala vysoce prestižní mezinárodní výstava králíků v Komárově (v Sokolovně), která je výsledkem mezinárodní spolupráce chovatelů z Německa, Rakouska a ČR. Její název je Výstava tří měst neboť se každý rok koná v jednom městě ze jmenovaných států. Pro zdické chovatele je velkou poctou, že se dostali do úzkého výběru a bylo jim umožněno zde vystavovat, jednalo se o ml. chovatele Davida Toporčáka (Kalifornský č.), Josefa Košťálka (Kalifornský m.), Jaromíra Červeného (Belgický obr albín, Belgický obr žlutý a Bílopesíkatý m.) a Josefa Hříbala (Holandský č.).

5. listopadu se konala Speciální výstava králíků masných plemen v Nezvěsticích Kalifornské králíky v černé a modré barvě zde vystavoval Josef Košťálek a na pohárek v podobě čestné ceny dosáhl bodově, ale bohužel stejného počtu bodů dosáhla také jiná kolekce a pohárek byl přidělen jí. Což je velká smůla, ale zároveň důkaz, že zdičtí chovatelé dokáží držet krok s republikovou špičkou.

Chovy zejména králíků zdických chovatelů prodělali za poslední dva roky velký kvalitativní skok. Aktuálně se připravujeme na Celostátní výstavu v Lysé n. Labem, která proběhne 18. – 20. 11.

J. Mázdra držitel poháru za nejlepší kolekci králíků okresní výstavy

Foto + text: Josef Košťálek

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode